Blog


A legizgalmasabb esküvői nászajándék ötletek

Az ideális nászajándékot megtalálni egyáltalán nem könnyű. Természetesen azon is múlik, hogy mennyire áll közel hozzánk az ifjú pár, illetve milyen összeget szánunk a meglepetésre. Sokan jobban szeretnek pénzt adni, így megúszhatják az ötletelést, utánajárást, de egy egyszerű boríték nem igazán kreatív és emlékezetes szuvenír. Ha lagziba készülsz és fogalmad sincs, hogy mi lenne a tökéletes ajándék, cikkünkből most meríthetsz néhány frappáns ötletet. Ezen kívül szót ejtünk arról is, hogy hogyan elegáns pénzt adni, és mit írjunk nászajándék szövegként.

Hogyan találd meg a tökéletes nászajándékot?

Ahány ház, annyiféle esküvői szokás. A nászajándék kiválasztásakor azonban léteznek olyan általános szempontok, amelyeket érdemes átgondolni, ha szuper meglepetéssel készülnénk szeretteink esküvőjére. Mik is ezek?

#1. tipp: A nászajándék legyen személyre szabott

A meglepetést mindig a pár stílusának és érdeklődési körének megfelelően kell kiválasztani. Például hiába adsz valakinek egy izgalmas quadtúrát, ha az illető egyáltalán nem szereti az extrém kihívásokat. Vedd figyelembe a fiatalok személyiségét, hobbijait, életvitelét.

#2. Tipp: Mennyire hasznos a nászajándék?

Próbálj meg olyan ajándékot keresni, amit az ifjú házasok rendszeresen tudnak használni a mindennapjaik során, vagy ami valódi élményt nyújt számukra. Semmi szükség olyan szuvenírekre, amik egy ideig a polcon porosodnak, végül a kukában kötnek ki.

#3. tipp: Törekedj az egyediségre!

Az egyedi ajándékok mindig az odafigyelésről tanúskodnak és sokkal szívhez szólóbbak.  Azonban még a leghétköznapibb tárgyakat is személyesebbé teheted kreatív ötletekkel, egy-egy izgalmas gravírozással.

#4. tipp: Válassz minőség és tartósság szerint!

Olyan nászajándékban gondolkozz, amely hosszú távon is megőrzi értékét vagy használhatóságát. Törekedj a minőségre, időtállóságra, hogy hosszú ideig élvezhesse a pár a meglepetést.

#5. tipp: Ügyelj a költségkeretre!

Fontos, hogy előre meghatározd, hogy mennyit szánsz az ajándékra és ennek megfelelően válaszd ki a legideálisabbat. Szerencsére a nászajándéknak nem kell feltétlenül drágának lennie ahhoz, hogy boldogságot csalj az arcokra.  

#6. tipp: Ha van ajándéklista, mindenképp onnan válassz!

Az esküvői ajándéklisták ma már nem olyan gyakoriak, mint korábban, hiszen sok pár együtt él, így gyakorlatilag nem hiányzik semmi a háztartásukból. Azonban ha mégis összegyűjtötték, hogy mire van szükségük, akkor te is rengeteg időt és energiát spórolhatsz, és ők is biztosan azt kapják, amire vágynak.

Mit rejtsen a nászajándék doboz: a legjobb nászajándék ötletek

Most pedig jöjjön néhány hasznos nászajándék ötlet, ha nem tudod, mivel lepd meg az ifjú párt!

#1. Élmény nászajándék

Nászajándékként élményt ajándékozni mindig Jolly Joker, hiszen valóban feledhetetlen közös pillanatokat szerezhetsz a friss házasoknak.

Lássunk most ezek közül néhány igazán népszerűt!

  • Romantikus hétvége - Ajándékozz utalványt egy romantikus szállodába vagy üdülőhelyre, ahol a fiatalok kikapcsolódhatnak, pihenhetnek és zavartalanul élvezhetik egymás társaságát.
  • Különleges vacsora - Foglalj asztalt egy exkluzív étteremben, ahol kiváló étkeket, italokat fogyaszthatnak, és egy csodálatos romantikus estét tölthetnek.
  • Kulináris élmény - Egy közös főzőkurzus, egy barista tanfolyam, különböző italkóstolók és gasztrotúrák mindig óriási élményt jelentenek.

BESTBAR TIPP: Tökéletes ajándék lehet a tequila-, bor-, sör- vagy kávékóstolás. A BestBar igazi felhőtlen szórakozást biztosít. Az italkóstoló csomagok kizárólag prémium kategóriás italokból állnak a valóban feledhetetlen élményért.

  • Kulturális program - Vegyél jegyet egy rég várt koncertre vagy színházi előadásra, ahol kedvenc előadójuk vagy művészük lép fel.
  • Kalandprogram -  Fizesd be őket egy kalandtúrára, például hőlégballonozásra, siklóernyőzésre, bungee jumpingra vagy egy kalandparkba, ahol új és izgalmas kihívások várnak rájuk.
  • Wellness és spa - Lepd meg őket egy wellness hétvégével egy jó szállodában, ahol pihenhetnek, csodás masszázsokban részesülhetnek, élvezhetik a jakuzzit és egyéb kényeztető szolgáltatásokat.

#2. Kreatív nászajándék: frappáns nászajándék ötletek

  • Kreatív fotókönyv - Készíts fotókönyvet, amelyben a pár legemlékezetesebb pillanatai, közös utazásai vagy vicces pillanatok kapnak helyet. Egyedi szövegezéssel és dizájnnal ez egy nagyon személyes és kedves ajándék lehet.
  • Egyedi társasjáték nászajándék - Izgalmas meglepetés egy társasjáték is, mely a közös élményeiket mutatja be. Egy csak rájuk jellemző kérdésekkel és feladatokkal tűzdelt társas garantáltan mosolyt csal az arcukra.
  • Személyre szabott naptár - Az egyedileg tervezett naptár, tele kedvenc fotóikkal és a legfontosabb családi eseményekkel szintén egy örökzöld sláger.

#3. Vicces nászajándék a nászajándék dobozba

  • Humoros konyhai eszközök - Meglepheted a párt olyan konyhai eszközökkel, amelyek vicces formájukkal vagy tréfás üzeneteikkel biztosítják a humort még a legszürkébb hétköznapokon is. 
  • Férj-feleség persely - Ennek a perselynek a trükkje, hogy bárhol is dobod be a pénzt, az mindig a feleség oldalára esik. Egy igazán szórakoztató meglepetés.
  • Mehetsz drágám engedély - Vicces lehet egy hivatalos kimaradási engedély akár a férj, akár a feleség számára vásárláshoz, kávézáshoz, bulizáshoz, közös sörözéshez a haverokkal. 

#4. Egyedi nászajándékok

  • Egyedi festmény vagy műalkotás - Rendelj vagy készíttess egyedi festményt vagy műalkotást a pár ízlésének megfelelően. Ez lehet egy romantikus tájkép, portré vagy absztrakt alkotás.
  • Egyedi szövegezésű vagy mintázatú textíliák - Jó ajándék lehet, ha például olyan párnahuzatokkal, ágyneműkkel vagy törölközőkkel leped meg a friss házasokat, amelyeken a nevük, az esküvő dátuma, vagy valamilyen rájuk jellemző speciális mintázat jelenik meg.
  • Egyedi tervezésű ékszer - Terveztess olyan ékszert, például nyakláncot, karkötőt, amely a pár nevével, monogramjával vagy jelképével készül. Ez egy különleges ajándék, amely mindig emlékezteti majd a őket a különleges alkalomra.

#5.  Apró nászajándék ötletek

  • Kerámia csészék - Csészéből sosem elég egy háztartásban, így mutatós apróság lehet jópofa vagy épp elegáns, stílusos csészéket vásárolni kávéimádó barátaidnak. 
  • Tea- vagy kávécsomag - A házasok ízlése szerint összeválogathatsz egy speciális tea- vagy kávécsomagot az álmos hajnalokra, a derűs nappalokra, örömre, bánatra, másnaposságra. 
  • Gyertyák, füstölők - Remek ajándék lehet egy illatgyertyákból és füstölőkből összeállított kosár, amely romantikát csempész a pár mindennapjaiba.

Extra nászajándék tippek

Most pedig nézzük meg, hogy a nászajándék kapcsán mik a leggyakrabban felmerülő kérdések.

Adjunk-e pénzt nászajándékba?

Bár sokan idegenkednek attól, hogy pénzt adjanak nászajándékba, a bankóknak bizony minden friss házas örül. Sőt, van, amikor ezt ki is kötik a meghívóban. 

Pénzt lehet a menyasszonytánc során, vagy kreatív formában ajándékozni. Például virágcsokrot vagy képet készíthetsz belőle, esetleg egy izgalmas könyv lapjai közé rejtheted, de csináltathatsz egy fotóalbumot a pár legszebb pillanatairól, melyek közé becsempészheted a bankjegyeket.

Ha fogalmad sincs róla, hogy az ifjú házasok minek örülnének, akkor jobb, ha nem dobálod a pénzt haszontalan tárgyakra, inkább anyagilag járulsz hozzá közös életükhöz.

Mennyit illik adni nászajándékba?

Nos, ez elsősorban attól függ, hogy milyen szoros az ismeretség. Egy szomszédnak például nem ugyanannyit kell ajándékozni, mint egy közeli rokonnak.  

Mindig érdemes legalább annyival kalkulálni, hogy az ellátás - pl. vacsora, szállás stb. - összegét fedezze az ajándék, és természetesen maradjon pluszban a párnak is. Nagyjából 15.000 és 50.000 forint között célszerű számolni.

Akkor is adjunk nászajándékot, ha nem veszünk részt az esküvőn?

Ez attól függ, hogy milyen a kapcsolatod a házasulandókkal. Amennyiben közeli a viszony, akkor illik meglepni őket valamivel. Sőt azt szokták mondani, hogy az esküvő napjáig célszerű átadni a meglepetést. De ha előtte nem is sikerül sort kell keríteni rá, hogy 2 hónapon belül megtörténjen az ajándékozás, hiszen ezután már teljesen lecseng az esküvői láz.

Mit írjunk nászajándék szövegként? 

Az ajándékok kapcsán gyakran merül fel a kérdés, hogy mit írjak nászajándék mellé. A nászajándék képeslap szöveg személyesebbé és emlékezetesebbé teheti a szuvenírt egy egyedi jókívánsággal, de használhatsz szép idézetet is, ami útravalóul szolgál az ifjú párnak.

A legnépszerűbb nászajándék idézetek

Végezetül lássunk néhány nászajándék szöveget, amit bátran használhatsz:

  • Szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba. (Antoine de Saint-Exupéry)
  • Az igazi szerelem nem hoz hazugságokat. Az igazi szerelem ott van, nem manipulál, nem áltat. Az igazi szerelemben nincsenek előre kimódolt mondatok, hazug hangsúlyok. A szerelem ott van, és szeret, mindenhogyan. (J. J. Stalter)
  • Egy szív: fél szárny. Most már repülhetsz. (Illyés Gyula)
  • Az igazi szeretetet nem adjuk vagy kapjuk, az van. (Müller Péter)

Külön teljes hiány vagyunk, együtt teljes világ vagyunk.

 (Devecseri Gábor)