Blog


Egy téli esküvő 8 előnye

Amellett, hogy a hidegebb évszakban történő házasságkötés nagyon különleges, egyedi vibe-bal rendelkezik, több szempontból is szuper lehetőségeket kínál.

Jelen cikkünkben összegyűjtöttük a legfőbb pozitívumokat, hogy egyszerre segítsünk a szervezés előtti inspirálódásban és ötleteid rendszerezésében.

A mesebeli hangulatteremtéstől a spórolásig

Esküvőt szervezni annyit jelent, mint elveszni a teendők forgatagában. Ezt szinte a nulladik percben megtapasztalod majd, hiszen már az ötletelés alatt is kiderül, hogy mennyi logisztikai kérdést kell megválaszolni. A legelső feladat rendszerint az időpont és az esküvői helyszín kiválasztása, hiszen ezek nélkül nehéz lenne minden másban döntést hozni.

Így most a téli esküvők előnyeinek összegzését is ettől a ponttól kezdjük. Hamar meglátod majd, hogy még mennyi pozitívum van abban, ha év végére vagy elejére tervezed a nagy napot. Mutatjuk is a (szerintünk)  8 legfontosabb előnyt!

1. Egy téli időpont megkönnyíti a szervezést

Esküvői időpontot keresni nem könnyű feladat, sőt, talán az egyik leghálátlanabb mind közül. Nem pont amiatt, mert ne tudnál könnyen rábökni egy neked szimpatikus dátumra, hanem mert a népszerű lehetőségek kelendőek, és ez a tény megnehezíti a foglalást. Ezért van az, hogy néha még több év is kevés a nagy nap megszervezéséhez.

Télen azonban mindig sokkal több szabadabb időpontot találni, ami annak köszönhető, hogy nem a legnépszerűbb esküvői időszakról beszélünk. Emiatt ráadásul sokkal gyorsabban tudod majd kipipálni a teendőlista feladatait is, így minden túlzás nélkül mondható, hogy éveket spórolhatsz magadnak.

Tehát a szervezési folyamatok hatványozottan gördülékenyebbek, mint a főszezonban, ezért akár fél év is elég lesz majd, hogy A-tól Z-ig mindent el tudj intézni.

2. Egyszerűbb és költséghatékonyabb megszerezni álmaid helyszínét

Pont, mint az időpont esetén, télen a helyszín lefoglalásával is könnyebb dolgod lesz. Ilyenkor ugyanis nem csak a szívednek kedves dátumot tudod pikkpakk bezsebelni, de az álmaidban vissza-visszaköszönő színteret is. (Még akkor is, ha budapesti esküvői helyszínről van szó.)

Ha viszont soha nem volt konkrét elképzelésed róla, akkor is sokkal jobb a hidegebb hónapokban keresgélni. Jelentősen nagyobb az elérhető kínálat; mesebeli, téli esküvői helyszínek várnak rád.

3. Télen a szolgáltatók is elérhetőbbek

Ahogy szépen lassan haladsz előre az esküvőszervezésben, annál inkább látni fogod, hogy télen tényleg minden egyszerűbb. Amikor már az időpont és a helyszín megtalálása melletti rubrikába is pipa került, a szolgáltatók kiválasztása következik. Valószínűleg most már nem okozunk meglepetést, hogyha azt mondjuk, hogy az év végén és elején ők is könnyebben elérhetők, ugye? 

Természetesen ebben az esetben kizárólag az esküvőre specializálódott szolgáltatókról beszélünk, például:

4. A téli esküvői ruha sok szempontból egyedibb

Ha menyasszonyként olvasod cikkünket, akkor mostanra biztos neked is eszedbe jutott a ruhakérdés. A ‘téli esküvőre alkalmi ruha’ témakör kapcsán 100%, hogy egyébként is rengeteg elvárásod és elképzelésed van, de az évszak sajátosságai miatt a döntés kicsit több fejtöréssel jár.

Bár a téli menyasszonyi ruhához kelleni fog egy meleg kiegészítő is - pl.: egy poncsó vagy egy szép sál -, de épp ezért lesz nagyon különleges más ruhakölteményekkel szemben. Így sokkal több módon tudsz majd játszani a megjelenéseddel, ráadásul hosszúujjú darabot is választhatsz, ami már önmagában is eltér a megszokottól.

Ennek köszönhetően télen tényleg rendhagyó és formabontó csodában állhatsz az oltár elé, ami tuti, hogy egyedülállóbb lesz az átlagnál. 

5. Az évszak sajátosságai segítenek mesebeli hangulatot teremteni

Unod, hogy a mai esküvők szinte egy kaptafára működnek? Akkor neked tényleg mindenben azokat a lehetőségeket kell keresned, amik unikálisak és páratlanok. A téli esküvőben épp ez a legjobb, hogy egy kicsit mindenben eltér a szokványostól és átlagostól, ezáltal pedig könnyű kikerülni a kliséket.

Mire gondolunk? Táblázatban mutatunk pár tippet:

ÉTELEK, ITALOKILLATDEKORÁCIÓESKÜVŐI VIRÁGOK

Amikor az esküvői menüsor összeállítására kerül a sor, bátran játszhatsz a tél ízeivel.


 

Előtérbe kerülhet minden, ami:


 

  • szezonális krémleves,
  • forrócsoki,
  • forralt bor,
  • karácsonyi fűszerezés.

A téli időszak illatait majdhogynem mindenki imádja, ezért ezt a ziccert kár lenne kihagyni az esküvődön. 


 

Ilyen illatok közül válogass:


 

  • narancs,
  • fahéj,
  • gyömbér,
  • mézeskalács.

A dekorációhoz is válogathatsz a téli hangulatú díszek közül. 


 

Az asztali dekorhoz használj például:


 

  • csipkebogyót,
  • tobozt,
  • fahéjat,
  • ánizst,
  • szárított narancsot,
  • fenyőágat.


 

Ezen túl a világításra is helyezz nagy hangsúlyt, hiszen sokkal nagyobb jelentősége van, mint máskor – egész nap szükség lesz rá.


 

Mécsesek, gyertyák, égősorok: kombinálj!

A téli dekorhoz passzoló virágok színvilágukban nagyon letisztult hatást keltenek, ami miatt szuperül funkcionálnak az esküvők hangulatával.


 

Jól működik a:


 

  • magyal,
  • hunyor,
  • ezüstfa,
  • csipkebogyó,
  • borostyán,


 

és persze a fagyöngyről se feledkezz el!

Tartsd észben: annak ellenére, hogy a hangulatteremtéshez ki lehet használni az ünnepi időszak elemeit, még ne ess túlzásba! Nem karácsonyra, hanem az esküvődre készülsz, fontos, hogy a kettőt külön tudd választani! Máskülönben a nagy nap pont ezért veszít a különlegességéből.

6. A kreatív fotózás is különlegesebb élmény lesz

Belegondoltál már abba, hogy télen milyen csodálatos esküvői fotókat tudtok majd készíteni? A táj színei, hangulata, a sok helyen fel-felbukkanó fények varázslatos atmoszférát adnak a képekhez, amikbe te és a párod is azonnal beleszerettek majd. És igen, ezek a felvételek is felülmúlják majd a szokványos koncepciót, ami mindig előny. 

7. Nem kell tartani az időjárás viszontagságaitól

A nagy nap kapcsán mindenki az időjárás miatt izgul. Az esküvődömping rendszerint tavasszal és nyáron van, tekintve, hogy a legtöbben napsütésben szeretnék kimondani a boldogító igent. Érthető, hiszen a közhangulatra is nagy hatást gyakorol a meleg és a napsugár. Ilyenkor viszont nagyon sokan kinti ceremóniát tartanak, miközben sokkal nehezebb kiszámítani az időjárási viszontagságokat. Ez tudod mit jelent, igaz?

Télen már sokkal kisebb a kockázat arra, hogy bármi felülírja az eltervezett programot, hiszen így is és úgy is hideg időre kell készülni. Ezáltal biztos, hogy fedett lesz a helyszín tehát akármi van, a szertartás védve van attól, hogy például elmossa az eső. Természetesen a fotózás szempontjából még számít, hogy mennyire zord kint minden, de maximum biztosra mentek, és több napot is kijelöltök rá.

8. Nagyobb az esély, hogy minden szeretted veled tud ünnepelni

Végül, de nem utolsó sorban mindenképp a téli esküvők mellett szól az is, hogy ebben az időszakban kevesebben mennek üdülni. Tehát, attól kevésbé kell tartanod, hogy a szeretteid ilyen okból nem jelennek meg életed egyik legszebb napján. Bár Murphy nem alszik, és így is közbejöhet bármi, de a kockázat kétségkívül csökken. 

BestBar italkülönlegességek téli időszakra hangolva

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy télen mondd ki a boldogító igent, akkor mi is segítünk még emlékezetesebbé és hangulatosabbá tenni a lagzi perceit. Baristáink és mixereink tökéletesen képesek évszakhoz hangolni a kávébár és koktélbár kínálatát. Ennek köszönhetően a násznép tagjai és ti is a legfinomabb szezonális italkülönlegességekkel élhetitek át a nagy nap csodáit.